Hátfájás – Okok és kezelésük | Orto-MD

Tompa hátfájás

Fájdalmak diagnózisa

A leggyakoribb, hasi betegségre jellemző tünet a hasi fájdalom. A hasi fájdalom jellege és helye utalhat a beteg szervre.

fájó és duzzadt ízületek

A zsigeri fájdalom üreges szerv feszülése okozza inkább a has középvonala felé mutató, kevésbé egy helyre koncentrált. A vékonybél fájdalma a köldök felett vagy körül jelentkezik, görcsös jellegű.

Mi lehet az oka a jobb oldali hátfájásnak?

A vastagbél fájdalma az alhasban jelentkezik inkább. Az epeúti betegségek vagy a húgyutak elzáródása olykor szinte elviselhetetlen, görcsös jellegű.

Kapcsolat Ez a weboldal sütiket cookie használ a látogatói élmény javítása érdekében, releváns hirdetések jelenítése, küldése miatt és az oldal forgalmának elemzése céljából.

Tíz emberből nyolc szenved derékfájástól élete során, mellyel kapcsolatban sok tévhit terjed. Tévhit: egyenesen ülve megelőzhetjük a derékfájást Igaz, hogy nem tesz jót, ha púposan tompa hátfájás, de az is tény, hogy megerőltethetjük a hátunkat azzal is, ha túl egyenesen, és túl sokáig ülünk. Ha sokat ülünk napközben, próbáljuk ki ezeket: hajoljunk hátra úgy, hogy lábunk a földön marad, hátunk pedig enyhén hátra görbül. Még jobb, ha a nap egy részét állva próbáljuk eltölteni, például telefonálás vagy olvasás közben.

Tévhit: rosszat tesz a deréknek, ha nehezet emelünk Nem az a fontos, hogy hány kilót emelünk fel, hanem az, hogy hogyan.

bokaízületi duzzanat és fájdalom kezelése

Persze nem szabad akkora súlyt felemelni, ami túl sok lehet. Gyógytornásza a fizikai vizsgálatok elvégzése után elképzelhető, hogy elküldi önt gerinc szakrendelésre, ahol elvégezhetik a képalkotó eljárásokat például gerincröntgen felvételt készítenek.

A hátfájás diagnosztizálása nem mindig gyors és egyszerű eljárás. A gerinc specialistának le kell szűkítenie az okokat, és esetlegesen el kell majd küldene többféle vizsgálatra is, tompa hátfájás megerősítse a diagnózist.

A hátfájás típusai, okai és kezelései

A jó páciensnek türelmesnek kell lennie. Amint megvan a diagnózis, a gyógytornásza kifejleszt egy speciális kezelési tervet, ami teljesen találkozik az ön igényeivel. Mitől alakul ki a hátfájás? Ahogyan már említettük a hátfájás nagyon gyakori panasz. Négyből három felnőtt tapasztal hátfájdalmat élete során — és ez a szám az öregedő és tompa hátfájás lakosságra való tekintettel csak növekedni fog.

A HÁTFÁJÁS GYÓGYTORNÁJA A II. ÉS AZ V.KERÜLETBEN.

Az alsó hátfájdalom, a fájdalom az ágyéki gerincben a leggyakoribb. A legtöbb hátfájdalom rándulásokból illetve túlzott igénybevételtől származik, amiket megerőltető mozdulatok okoznak: A megfelelő technika nélküli nehéz tárgyak emelése, vagy a hirtelen csavaró mozdulat csak kettő példa arra, ahogyan megsebesíthetjük hátunkat.

 • A hátfájás, hogyan kezelhető?
 • Kenőcs az ízületek arthrosisára ár
 • Szimpatika – Tévhitek a hátfájásról
 • SpineArt - A hátfájás kezelése
 • Hátfájás okai, fajtái és a kezelése - MendMedical
 • Ízületek chondroprotectors kezelése

Ha hátfájdalma oka izomrándulás vagy a hátizmok túlzott igénybevétele, akkor az általában magától meggyógyul. A hátizmok gyógyulása előmozdítható ilyenkor a patikákban recept nélkül kapható szerekkel, továbbá segíthet a jeges illetve meleg pakolás, valamint a masszázs. Időnként a hátfájdalmat komolyabb gerincbántalom okozza, mint például a tompa hátfájás vagy a spondylosis a csigolyaízületek gyulladásos eredetű, merevséggel járó megbetegedése.

A hátfájdalom mértékétől és okától függően szükség lehet fokozottabb szakorvosi segítségre, a fizikoterápiára vagy sebészi beavatkozásra.

Daganatra gyanús jelek

De csupán amiatt, hogy fáj a hátunk, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy komoly gerincorvosi felügyeletre vagy gerincsebészre lenne szükség. Azért, mert segítségével a hátfájás tüneti kezelése helyett hátfájása okát derítheti ki, és szüntetheti meg.

LinkedIn A hátfájás tünetei, típusai A hátfájás önmagában egy tünet, ám sokféle formában jelentkezhet. A fájdalom jellege szerint a hátfájás lehet többek között kellemetlen merevség érzet a hátizmokban, tompa fájdalom, vagy egy pontban jelentkező éles fájdalom is. A hátfájdalom jelentkezhet mozgás közben vagy pihenés közben is.

A hátfájás oki kezelése azért jobb a tünetinél, mert az oki kezeléssel akár egész életére megszabadulhat háta fájdalmától. Most talán azt mondja, hogy ez lehetetlen?

 1. Deformált ízületek kezelése
 2. Enyhíti az ízületi gyulladást
 3. Clavicularis acromialis ízületek kezelése
 4. Hosszú, megszakítás nélküli ülés vagy vezetés Szakértő kezelés Bizonyos esetekben nem kell orvoshoz fordulnia a hátfájdalom miatt, mert gyógyszerésze tanácsot adhat Önnek a megfelelő fájdalomcsillapítókkal kapcsolatban, melyekkel saját maga is kezelheti a problémát.
 5. Hátfájás - EgészségKalauz

Nem feltétlenül. Azért, mert ha nincs többé a háta fájdalmát kiváltó ok vagy betegség az életében, akkor jó esélye van rá, hogy a fájdalom se fog jelentkezni.

gerinc kezelésére szolgáló tabletták

Ezért érdemes megfigyelnie magát a fájdalom jelentkezésekor. Miért válaszolja meg pontosan a kérdéseket?

Gerinctorna 20 perc

Hátfájása megszüntetésének legnagyobb esélyéért.